Alcoolul si dovleacul

Drojdiile sunt ingredientul principal din bere, ele „mananca” tot zaharul si produc dioxid de carbon si alcool. Se adauga si malt si avem cea mai buna bautura-mancare din lume.

Cum maltul nu era la indemana colonistilor de pe vremuri au trebuit sa caute altceva pentru a fermenta zaharurile, asa ca au ales dovleacul. Maltul a fost inlocuit cu miez de dovleac.

In secolul 18 deja erau berarii unde se facea bere de calitate cu gust deosebit, in secolul 19 berea din dovleac nu mai era asa de populara.

Din 1995 berea din dovleac si-a recapatat popularitatea, sunt si festivaluri unde se servesc o multime de varietati de bere bazata pe dovleci.

In berile moderne dovleacul e folosit doar pe pentru aroma, se adauga in timpul procesului de preparare a berii pentru un gust unic.

Berile moderne de acest fel sunt condimentate cu arome de placinta de dovleac. Aroma de dovleac este totusi subtila asa ca ai nevoie de condimente pentru a avea o bere cat mai buna.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog