Cat de evidente sunt simptomele diabetului?

simptome-diabetBolile netransmisibile sunt cauza a peste 70% dintre numarul de decese din intreaga lume, anual. Iar dintre acestea, diabetul se afla in top 4, alaturi de bolile cardiovasculare, cancer si boli cronice de plamani. Iata de ce este nu important, ci esential ca noi toti sa stim care sunt acele simptome pe care poate le neglijam, poate nu le dam importanta, sau pe care le asociem cu alte probleme, dar care sunt in esenta simptome diabet si care ar trebui sa ne trimita de urgenta la medic.
Printre simptomele diabetului se numara urinarea frecventa, senzatia de sete pregnanta, senzatia de foame pregnanta chiar si atunci cand mesele sunt normale, oboseala extrema, vedere incetosata, taieturi si vanatai care se vindeca greu, scaderea in greutate chiar si atunci cand alimentatia creste cantitativ (in cazul diabetului de tip 1, sau insulino-dependent), furnicaturi, durere sau amorteala la nivelul mainilor si picioarelor (in diabetul de tip 2).

Problema este ca in cazul diabetului de tip 2 exista persoane care pot avea simptome diabet tipice, precum cele mentionate mai sus, numai ca atat de slabe incat uneori trec neobservate. La fel de problematic este ca acest diabet de tip 2, cea mai comuna forma de diabet de altfel, se instaleaza in timp si pe nesimtite. Hiperglicemia, asa cum se mai numeste, este incapacitatea organismului de a folosi in mod eficient insulina secretata de pancreas, ceea ce rezulta ulterior in cresterea nivelului de zahar din sange.

Cu cat detectam mai repede unul sau mai multe simptome diabet este important sa mergem la medic pentru a lua din timp masurile care se impun, astfel incat boala sa nu produca efecte in organism. Va trebui, de asemenea, sa invatam sa tinem sub control nivelul zaharului din sange, sa invatam care sunt si cum sa folosim in dieta zilnica alimente care regleaza glicemia si sa stim sa mentinem un stil de viata sanatos. In acest sens, un ajutor de nadejde se poate dovedi si suplimentul alimentar Favio, un complex de 16 vitamine si minerale fortificat cu MON6X, o formula unica de supliment alimentar, conceputa pentru a mentine valorile normale ale glicemiei si pentru a sustine buna functionare a pancreasului. Acest supliment asociat cu o viata si o dieta echilibrata fac minuni pentru bolnavii de diabet si veti intelegea asta de la specialistii de la Favio.

In primii ani de diabet zaharat simptome sunt greu de observat, in mod special in diabetul de tip 2. Insa este bine de stiut ca simptomele diabetului mai pot include deteriorarea vaselor sanguine, infectii vaginale recurente dar si o stare de oboseala permanenta si accentuata. Uneori tot la categoria diabet zaharat simptome se poate incadra si o forma de coma diabetica osmolara, care apare ca o stare de lesin si tensiune scazuta, ca urmare a unui nivel foarte ridicat al glicemiei. O astfel de stare ar trebui sa ne trimita de urgenta la medic, unde se vor face testari pentru stabilirea diagnosticului si se va incerca identificarea altor simptome in istoric.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog