Cat de importanta este vizita la un psiholog pentru adolescenti si cum ii poate ajuta?

Cand ajungem la o anumita varsta si ne gandim la cele mai complicate perioade din viata noastra, pe primul loc se gaseste adolescenta. In adolescenta intreg organismul trece printr-un proces de schimbare, hormonii incep sa isi faca de cap, personalitatea sufera si ea schimbari majore, incepem sa fim mult mai increzatori in noi, poate prea increzatori, suntem importanti si nu concepem ca anumite lucruri sa fie altfel decat le credem noi. Efectele cele mai vizibile ale adolescentei se vad la nivel comportamental.

consiliere-psihologica-adolescentiTinerii nu isi mai pot controla prea bine emotiile, isi exprima sentimentele mai greu un pic, sunt foarte usor de manipulat emotional si psihic, pot sa se aventureze in actiuni pe care mai apoi sa le regrete. Tot la adolescenta tinerii incep sa experimenteze diverse trairi si lucruri care pana atunci nu erau interesante sau erau interzise. Insa cea care are de suferit cel mai mult este relatia cu parintii si cu grupul social. In functie de tipul de personalitate, tinerii ajung sa nu se mai inteleaga deloc cu cei care le-au dat viata, prapastia dintre gandirea lor si cea a parintilor devine tot mai mare, membrii grupului ajung sa nu mai gaseasca un punct comun si tinerii se separa uneori de el. In aceasta faza, a trecerii spre viata de adult, adolescentul are nevoie de sustinere psihologica, sustinere pe care parintii nu i-o pot oferi.

Doar un psihoterapeut poate sa puna ordine in gandurile si trairile lor, adolecentii pot participa la sedinte de terapie si consiliere psihologica pentru adolescenti pentru a se intelege pe sine si relatia cu cei din jur. Psihologul va evalua starea fiecarui pacient si il va ajuta sa rezistente tentatiilor specifice varstei, sa aiba mai mare incredere in sine, sa relationeze mai bine in plan social si sa comunice mai bine cu familia si parintii. Cu fiecare sedinta de terapie si consiliere psihologica pentru adolescenti tanarul se evalueaza obiectiv pe sine, se cunoaste mai bine, vede unde sunt punctele slabe la care trebuie sa lucreze, se poate dezvolta armonios.

Si manifestarile de natura fizica, ticuri sau dureri de cap, diverse alergii bazate pe reactii psihice pot fi rezolvate in urma vizitei la psihoterapeut, la fel ca si problemele scolare, conceptiile si comportamentele gresite si fobiile, timiditatea, anxietatea. Parintii vor avea un rol foarte important in aceste tipuri de psihoterapie, vor relationa cu psihologul si vor gasi impreuna cele mai bune solutii comportamentale pentru eficientizarea tehnicilor psihoterapeutice aplicate si ideilor de rezolvare a diverselor situatii propuse in cadrul sedintelor.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog