Cat de periculos este un virus ransomware?

ransomware-cryptolockerAi mai auzit vreodata de virusul ransomware cryptolocker? Aceasta este o categorie foarte periculoasa de virusi care pot ajunge in computerul tau, de cele mai multe ori, prin intermediul mail-urilor. Cum se intampla acest lucru? Este posibil intr-o zi sa primesti un mail de la o companie destul de renumita, in care sa-ti fie prezentata o informatie, iar la e-mail sa fie atasat un fisier, pdf, de cele mai multe ori, pe care esti indemnat sa-l descarci.

De cele mai multe ori se intampla ca acel fisier si reprezinta virusul ransomware cryptolocker, care odata descarcat ajunge pe computerul tau si iti blocheaza accesul la datele tale, fie ca este vorba despre alte fisiere, fotografii, video-uri etc. Exista mai multe tehnici de indepartare virus ransomware cryptolocker, dar inainte de a ajunge la ele, trebuie sa intelegi ca cea mai buna solutie este preventia.

Pentru a preveni instalarea unui virus ransomware fii foarte atent la fisierele pe care le descarci pe computerul tau si fii sceptic la orice mail necunoscut pe care il primesti, deoarece, dupa cum am mentionat anterior, un virus ransomware poate fi ascuns intr-un simplu pdf, care este, de fapt, un exe.

Odata ce vei descarca fisierul care contine virusul respectiv, datele iti vor fi blocate, iar pentru a avea acces la ele, iti vor fi ceruti bani. Nu te grabi sa platesti bani, ci informeaza-te despre metode de indepartare ransomware cryptolocker. Exista si posibilitatea de indepartare ransomware cryptolocker, iar acest lucru este posibil cu ajutorul specialistilor care vor analiza virusul, starea in care se afla sistemul de operare si iti vor propune solutiile optime. Mai multe informatii despre acest virus, dar si despre felul in care poate fi curatat computerul, poti afla pe fixmypc.ro, unde, de asemenea, poti cere parerea unui specialist.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog