Ce este un abricht si cum alegem unul, ce avantaje ne ofera?

abrichCum se intampla in mai toate industriile unde este nevoie de realizarea comenzilor in timp util indiferent de numarul lor atunci cand randamentul nu a fost unul bun s-a incercat inventarea unei masini sau a unor utilaje de prelucrare pentru a accelera procesele complexe. Asa a aparut si o masina destul de simpla, dar cu o denumire germana, abricht.

Abricht-ul nu e altceva decat clasica masina de rindeluit, care se utilizeaza pentru a obtine fete drepte la orice piese de lemn. Indiferent de esenta lemnului, un abricht profesional poate aplatiza, reduce din grosimea pieselor, indrepta marginile piesei. Pentru cealalta fata a piesei se foloseste masina de degrosat sau rindeluit la grosime, a doua fata trebuind sa fie mereu paralela cu prima, intreg procesul de prelucrare fiind realizat cu ajutorul a doua mese, de alimentare si de evacuare. Piesele se prelucreaza la abricht pe intreaga latime, datorita blocului taietor cu cutite, care are o rotatie paralela cu suprafata meselor. Masinile de rindeluit de acest tip sunt simplu de exploatat, rezista la folosire intensa, la uzura, se pot muta foarte usor datorita designului compact, au sisteme de exhaustare integrate, saci colectori pentru rumegus si praf, sisteme pentru calibrat cutitele.

Avantajele cumpararii unei masini de rindeluire cu grosime sunt date de rapiditatea prelucrarii lemnului, de accesoriile de calitate care simplifica mult munca, de afisajul precis al vitezei de prelucrare, la majoritatea modelelor, dar si de lipsa vibratiilor si precizia foarte mare a prelucrarilor. In alegerea unor masini de rindeluire trebuie sa tineti cont de producator, de calitatea pieselor care compun masina, de prezenta sau nu a unui service, de prezenta pieselor de schimb, dar si de gradul de operativitatea a intregii masini de rindeluire cu grosime. De asemenea, e important sa va orientati catre utilaje straine, de la producatori de top, vandute online, acolo unde si reducerile sunt mai consistente.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog