Ce stiti despre drone?

droneSunt ceva nou pentru razboi. Sistemele UAV nu sunt o noutate pentru razboi, insa ar putea sa va surprinda faptul ca au fost folosite dronele de felul acesta inca de prin secolul 19. In 1849, fortele austriece ataca Italia si se apropie de orasul italian Venetia cu peste 200 de baloane. Pe fiecare balon era o bomba cu timer. Baloanele nu au avut succes pentru ca s-au intors pe teritoriul austriac si au explodat din cauza vantului, insa au fost si cateva care au explodat deasupra tintelor fixate.

A fost pentru prima data cand s-au folosit „drone” in razboi. De atunci au fost create si dezvoltate foarte multe avioane operate de la distanta si folosite pe campul de lupta. Pana sa fie utilizat sistemul GPS pentru a controla prin satelit orice fel de avion, multe dintre dronele primitive erau controlate via radio. Asa au aparut si bombele ghidate radio si alte tipuri de sisteme de aparare asemanatoare.
Operarea dronelor se realiza de catre un numar mai mic de oameni. Una dintre marile probleme ale unor avioane era legata de numarul mare de oameni care trebuiau sa le opereze. Aveai nevoie de pilot, copilot, echipaj aditional, in functie de fiecare vehicul. Mai aveai nevoie si de mecanici, de cei care se ocupa de alimentarea cu un combustibil adecvat, de cei care-l mutau.

Ai nevoie pe langa tot echipajul descris si de oameni care sa se ocupe de senzori si camere. De exemplu un F-16 presupune existenta unei echipe de 100 oameni, in vreme ce o drona mai avansa presupune cel putin 168-180 operatori.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog