Ce sunt cartusele de la imprimante, ce tipuri exista si cand le inlocuim?

cartuse-imprimanteDupa ce editam un document si il finalizam urmatoarea operatiune fireasca este imprimarea. In cei cativa ani buni de cand e posibila, imprimarea s-a dovedit a fi foarte utila mai ales in marile companii sau pentru afacerile care depindeau de transpunerea textului sau imaginilor, ilustratiilor pe un suport fizic. Imprimantele functioneaza astazi cu tus sau toner, pot fi inkjet sau laser jet, sunt destul de rezistente, numarul de foi tiparite pe minut este destul de mare, calitatea si rezolutia s-au imbunatatit de-a lungul timpului.

Elementul esential al unei imprimante este cartusul. Acesta este un recipient micut cu niste circuite conectate la sistemul mobil al imprimantei, are sisteme speciale care permit unei cantitati mai mari sau mai mici de tus sau toner sau fie „aruncata” pe hartie si „fixata” acolo cu ajutorul caldurii sau razei laser. Cand nu mai e suficient tus sau toner in cartuse imprimante rezultatul imprimarii este unul destul de prost, apar dungi, imperfectiuni la nivel literelor sau al imaginilor. Inlocuirea cartuselor este obligatorie pentru imprimari perfecte, atunci cand nu mai avem imprimare buna si cand sunt prezente si defecte tehnice, zgomote la functionare, fiecare dintre cartuse imprimante are un cod care indica tipul si imprimanta pe care s-ar potrivi, seria. Este esential sa cumparam doar cartuse originale, refill-ul amator nu este recomandat pentru ca poate strica atat imprimanta, cat si mecanismul cartusului.

Pe piata exista in general trei tipuri de cartuse. Avem cartusele OEP, produse de cei care au facut si imprimantele sau de unii parteneri cu licente de fabricatie, au preturi mai mari dar calitatea este garantata. Apoi exista cartusele compatibile, adica cele care seamana cu cele OEM, le pot depasi specificatiile, dar calitatea este iarasi garantata, nu au numele producatorului imprimantei si pot functiona destul de bine daca sunt folosite cum trebuie. Pretul lor este mai mic, cartusele compatibile pot insa genera si probleme de comunicare intre imprimanta si mecanismul cartusului. In fine, avem si cartusele remanufacturate, adica cele in care mai sunt schimbate niste parti cu probleme si revandute. Sunt mai scumpe decat cele compatibile, cam toata lumea le cauta, sunt eco-friendly si o alternativa buna la cele OEM sau OEP.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog