De ce se uzeaza bateriile auto si cand e bine sa le inlocuim cu unele noi?

baterii-autoCa orice piesa care face parte din sistemele principale ale masinii si bateria ajunge sa se uzeze la un moment dat. Uzura bateriei nu se poate vedea cu ochiul liber in prima faza insa se poate „simti” in timpul sofatului. Lumina de la faruri poate sa nu mai fie asa de puternica, cea de pe bord poate avea aceleasi probleme de intensitate, iar raspunsul senzorilor care depind de partea electrica nu va mai fi acelasi. Bateria trebuie inlocuita la timp, inainte ca uzura sa fie mult prea mare, astfel incat siguranta la volan si calitatea sofatului sa nu fie afectate.

Bateriile auto se pot uza sau defecta din mai multe motive. In primul rand vorbim de sulfatarea lenta, adica de prezenta unor depuneri de sulfat de plumb pe placile aculumatorului, care nu se mai dizolva in electrolit. Suprafetele de contact dintre placi si electrolit scad, capacitatea bateriei e mult diminuata si trebuie inlocuita obligatoriu. In al doilea rand, bateria poate avea probleme de functionare si atunci cand se porneste prea des, ca in cazul taxiurilor, solicitarea pe baterie creste, incarcarea este partiala mai mereu. In al treilea rand, bateria se poate „duce” si daca nu o incarci la timp si o uiti in aceasta stare-aici apare sulfatarea lenta accelerata. In al patrulea rand, bateria se uzeaza rapid si daca apar socuri si vibratii, in timpul mersului cu viteza, dar si ciclurile de incarcare si descarcare prea dese. In al cincilea rand uzura mai apare si din cauza descarcarilor exagerate cand electrolitul e format doar din apa-iarna apa ingheata, electrolitul ingheata si el, urmand sa apara umflarea si fisurarea carcasei si a placilor. Cand bateria ajunge sa fie uzata trebuie sa o inlocuiesti cu una in genul acestora de la vrumauto.ro, achizitionate online la preturi mici.

Bateriile auto cumparate online sunt de buna calitate, se livreaza rapid, se potrivesc pe orice tip de masina, au puteri si polaritati diferite, orice informatii suplimentare se pot afla in urma unei documentari online sau de la consilierii-specialisti ai firmei care vinde bateriile. Poti gasi in magazinele online baterii in genul acestora, cu garantie si montaj gratuit in service autorizat, cu timp de functionare mult mai mare datorita tehnologiilor moderne de productie. Toate produsele sunt testate si verificate inainte de livrare, ofertele sunt suficient de bogate pentru a gasi mereu cele mai bune variante de baterii, potrivite pentru masina.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog