Fantezia studentiei

Inca din ultimi ani de liceu avem fantezia studentiei. Avem impresia ca odata ce vom ajunge la facultate vom intalni raiul pe pamant pentru ca in jurul nostru avem numai baieti sau fete, pentru ca numai avem parinti pe cap si pentru ca vom face ceea ce ne dorim noi. Adevarat si gresit simultan.

Uitand ca am stat alaturi de parinti care in un fel sau altul ne faceau poftele si aveau grija de micile responabilitati cotidiene, realizam cu stupoare ca programul nostru este posibil sa fie usor mai incarcat decat de obicei. Va trebui sa invatam sa fim si mai sociabili decat suntem de obicei, insa atunci cand avem numai persoane noi in jurul nostru, indiferent ca ii intalnim in facultate sau in camin, atunci cand esti in un fel sau altul pe aceeasi lungime de unda cu ei problemele dispar.

Pentru ca nu vreau sa distrug visele nimanui, este adevarat ne facem de cap bine-mersi, nu sta nimeni dupa noi a doua zi sa ne spuna ca nu vom ajunge niciodata nicaieri pentru ca petrecem noptile ca niste tembeli in cluburi si pentru prima data, mahmureala ni se va parea mai usor de infruntat, vom fi singuri sau alaturi de unii care sunt in acelasi stadiu ca si noi. Dar vom avea de asemenea de infruntat materii si profesori pe care nu ii vei putea suporta prea tare, momente in care vom spune ca ne bagam picioarele in ea de facultate si cine naiba ne-a pus sa alegem facultatea. Nu au fost putine momente in care stateam si ma gandeam “A trebuit sa merg eu la facultate, nu puteam eu sa stau acasa sa ma marit?!”; apoi imi aduc aminte ca in cazul in care eram maritata nu as fi putut sa privesc viata in acelasi mod, nu spun ca nu ar fi fost placut, dar as fi regretat ca am trecut de aceste momente.

Si tocmai pentru ca nu vreau sa ajung la 60 de ani si sa ma gandesc la ce as fi putut face, prefer sa traiesc acum toate prostiile acum si sa le povestesc apoi nepotilor.

 

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog