Greselile cele mai importante facute in timpul… gatitului

Cu totii am fost nevoiti o data in viata sa punem mana pe o tigaie si pe un cutit si sa ne pregatim un fel de mancare favorit. Indiferent ca a fost o supita, o ciorba, un fel principal cu carnita sau niste banali cartofi prajiti cu omleta bine facuta am venit in contact cu bucataria si cu cateva dintre tainele sale. Ca in orice loc in care exista foarte multe ingrediente exista si reguli foarte stricte ca sa iti iasa ceva bun si care se poate manca. Amatorii si bucatarii in devenire fac de multe ori o multime de greseli din care invata mai departe si ajung sa fie bucatari profesionisti.

Pentru a evita greselile tipice din bucatarie si a servi o masa delicioasa invitatilor sau prietenei aflate in prima vizita la tine e bine sa tii cont de niste sfaturi banale.

In primul rand te limitezi doar la uleiul de floarea soarelui. Foarte bine poti folosi ulei de masline extravirgin, care merge la toate tipurile de preparate si la salate. Atentie si la vasul in care gatesti, fiecare tip de material necesita un anumit tip de ulei pentru a nu ajunge sa ai o mancare si cu gust rau si cu un ulei care poate emana substante toxice.

In al doilea rand, in loc de fierberea legumelor poti sa te orientezi catre aburirea lor, toate substantele nutritive sunt pastrate intacte.

In al treilea rand, evita sa prajesti prea mult orice. Prin prajire excesiva se ard alimentele, apare gustul neplacut, se pierd toate substantele nutritive.

In al patrulea rand te feresti de sare fara rost. Putina sare e buna in orice preparat, chiar si in cele dulci. Sarea are sodiu si clorura, sodiul e bun in procesele de absorbire a aminoacizilor si glucozei, apei, mentine tensiunea arteriala in limite normale.

In al cincilea rand evita sa tai legumele cu mult timp inainte de gatire. Ele se pot deshidrata, isi pierd din aroma, nu e bine nici sa le inghetam. Cel mai bine este sa tai legumele chiar inainte de a le folosi la pregatirea mancarurilor delicioase.

 

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog