Inainte de sezonul rece verificati si schimbati anvelopele de iarna

roti-iarnaVine iarna, bine-mi pare, rotile le-am schimbat la timp, se pare. Anvelopele de iarna trebuie schimbate asadar inainte de inceperea sezonului rece, asa cum este stipulat si in legislatia romaneasca. Specialistii recomanda testarea vechilor anvelope de iarna la un service specializat si depistarea unor defecte sau a gradului de uzura. Daca veti constata ca anvelopele nu mai garanteaza aderenta si franarea in conditii sigure trebuie sa inlocuiti de urgenta tot setul de roti de iarna.

Spre deosebire de cauciucurile pentru vara, cele de iarna au procente mai mari de cauciuc natural, alaturi de dioxid de siliciu, combinatie care nu permite intarirea cauciucului la temperaturi scazute, de unde si tractiune foarte buna indiferent de conditiile de la nivelul carosabilului. Benzile de pe profilul caii de rulare sunt special gandite la aceste roti de iarna pentru a creste tractiunea pe zapada, dar si cand umiditatea cand apa trebuie sa iasa rapid de sub anvelopa. Acvaplanarea masinilor este astfel redusa, riscul de accidente scade, anvelopele de iarna merg si pe asfalt umed sau pe gheata, pe asfalt curat cand afara e mai cald, sunt temperaturi de peste 5 grade Celsius. La cumpararea de anvelope pentru iarna trebuie sa cautati mereu simbolul fulgului de nea si a literelor M+S, noroi si zapada, indicii de sarcina si cei de temperatura sunt un alt bun reper, nu are rost sa cumparati un anumit tip de cauciuc daca vremea din zona dvs. nu e asa de aspra sau temperaturile nu sunt extrem de scazute.

Daca nu stiti sigur ce sa alegeti puteti merge cu un prieten mecanic sau cu un specialist in anvelope, trebuie sa vedeti cand au fost produse cauciurile, sa depistati daca sunt vechi sau second hand astfel incat sa nu aruncati banii pe roti de care nu va puteti folosi. Foarte important este si ca toate anvelopele sa fie schimbate nu numai cele din fata sau spate pentru a asigura o tractiune perfecta indiferent de conditiile drumului pe care are loc deplasarea.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog