Izolatie pentru acoperis de durata

izolatii-acoperisCand vrem sa facem o izolatie acoperis ne gandim inainte de toate la la hidroizolatie, deoarece nimeni nu vrea sa ii curga apa in cap mai ales daca vorbim de o constructie noua sau de o zona in care ploua foarte mult. Anotimpurile la noi in tara insa sunt asa cum sunt si nu e cazul sa ne gandim la ploi abundente decat atunci cand e sezon ploios.

O izolatie acoperis insa se face ori cu sisteme lichide de hidroizolare pe baza de bitum ori cu membrane hidroizolatoare auto-adezive aplicate la rece sau cu sisteme de hidroizolare pe baza minerala. Cea mai uzuala metoda de fixare a membranelor TPO pentru izolatie acoperis este cea mecanica. Membrana este in acest caz ancorata mecanic de catre structura acoperisului ce poate fi facuta fie din lemn, panouri din tabla cutata, panouri tip sandwich cutate sau chiar si o placa din beton. Membrana este fixata in general prin termo-izolatie, ceea ce necesita sisteme speciale de prindere. Petrecerea fasiilor de membrana previne infiltratiile de apa. Datorita faptului ca materialele sunt perfect compatibile, iar aici vorbim de materiale precum bitumul, membranele TPO Koster pot fi folosite in lucrari de renovare a sistemelor vechi de hidroizolatii.

De exmplu, membrana TPO Koster, poate fi fixata direct de structura fara a fi nevoie sa indepartati vechile sisteme de hidroizolare, atat timp cat acestea sunt intacte din punct de vedere structural si nu sunt indicatii contrare. Fixarea mecanica permite o instalare rapida si aduce cu sine o mare rezistenta la incarcarile generate de vant fara a fi necesara o supraincarcare ulterioara a sistemului de hidroizolare. Totodata, structura acoperisului nu are de ce sa suporte incarcari aditionale. Mai mult decat atat, ancorarea de tip mecanic va garanteaza ca membrana nu va aluneca chiar si pe acoperisurile inclinate. Fixarea mecanica face posibila instalarea unui acoperis verde pe un suport inclinat.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog