Lucruri pe care creierul nostru le face in mod automat

creierMiscarea limbii intr-o pozitie adecvata pentru a produce cuvinte. Cand vorbim singurul lucru la care ne gandim constient e la ce spunem. Nu ne gandim insa la modul in care muschii limbii si ai gurii se sincronizeaza pentru a ne permite sa articulam, sa vorbim o anumita limba. La inceput invatam sa vorbim prin imitatie.

Nu imitam fraze intregi, ne limitam la cuvinte simple si parti din proprozitiile pe care le auzim in jurul nostru, apoi incepem sa interpretam sensul, sa ne construim propriile structuri de cuvinte si sa formam proprozitii. Pe masura ce invatam prin imitatie cuvinte noi creierul nostru trebuie sa se „gandeasca” in mod constient la cum anume sa pozitioneze limba ca sa produca sunetul dorit. Cand abilitatea noastra de a pronunta fiecare cuvant devine din ce in ce mai dezvoltata, creierul nu mai se complica cu gandirea activa la pozitionarea limbii si a buzelor.

Procesul devine involuntar. De aceea cand vorbim nu ne gandim in mod constient unde sta limba. Miscarea e invatata deja de catre musculatura din zona gurii, asa ca pozitionarea limbii e automata in timp ce ne gandim constient la ce vrem sa spunem.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog