Mituri despre care nimeni nu ti-a spus legate de viata de student

Ca in orice zona de activitate, si viata de student are mai multe tabuuri despre care nu prea se vorbeste pentru ca nu multi sunt dispusi sa le recunoasca validitatea. Unul dintre miturile frecvente intalnite in randul studentilor tine de… silueta: studentii sunt mai slabi pentru ca nu prea mananca. Fals, pachetele saptamanale, cantina, mancarea de la colegii de camera, toate iti asigura un trai mai ceva ca la hotel. Desi faci miscare destula pana la facultate si inapoi, prin oras, poate pe terenul de sport, nu se pune problema sa slabesti pentru ca ai resurse in camin sau pe la cantina. Al mit interesant e legat de teme: la facultate nu vei mai iesi de sub muntii de teme. Fals. E adevarat ca sunt mai multe teme ca la liceu si mai complexe, care te trimit la biblioteca, iti mananca timp, iti pun mintea la contributie, insa doar asta e rostul facultatii, sa te invete unde sa cauti. Daca le iei incet si stii sa-ti gestionezi timpul, nimic nu e imposibil. Temele in sine nu sunt gandite sa te puna pe tine la incercare si sa te trimita, ci sa te ajute sa inveti mai usor, sa intelegi materia pentru examen, sa prinzi din zbor niste fenomene, niste paradigme.

Trecand intr-o alta zona a studentiei, mitul pe care multi il indragesc este: daca nu bei nu ai cum sa stii ce e aia distractie. Fals, iarasi. In primul rand, alcoolul nu e recomandat cand vrei sa te distrezi pentru ca poti sfarsi la spital. In al doilea rand, exista multe alte metode de distractie in loc de bautul de alcool, cum ar fi karaoke, mersul la un film 3D, un spectacol bun, o comedie de calitate. Nu te poate opri nimeni sa bei, dar daca alegi sa o faci numai distractie nu se numeste ce vrei tu sa atingi pentru ca nici macar nu mai stii de tine dupa vreo doua, trei beri. Daca nu e distractie, e invatatura. Un mit interesant este urmatorul: examenele sunt grele de tot. Fals, dar si adevarat. Pentru cine nu stie ce e cu el, examenele, mai ales din prima sesiunea din anul I de facultate, sunt o adevarata provocare. Te stresezi, ti se pare ca totul e important, nu stii cu ce culori sa mai subliniezi sa iesi la liman, si, inevitabil, cedezi si vrei sa renunti. Nu face greseala asta. Te poti descurca foarte usor daca ai participat la cursuri si seminarii si nu ai cascat gura la decolteul colegelor. Nu conteaza prea mult ca iei 8 sau 10, conteaza cu ce ramai in cap si sa treci de examene.

Studiul in biblioteca iti poate creste sansele sa iesi cu capul sus de la examen si sa ti sa spuna „maestre, bravo!”.
Ultimul mit pe lista ar fi ca daca ai dat cu nasul de facultate si din prietenii sau rudele tale nu prea au ajuns pe la facultate, esti considerat fitos, cu nasul pe sus, ca stii mai multe decat ei. Fals. Facultatea te invata sa nu fii ingamfat si sa te dai mare ca esti la o universitate. In fapt, astazi nici nu prea mai valoreaza mult in ochii oamenilor ca ai o facultate, poti sa faci si 10, important e ce stii sa faci. Asa ca nu-ti face griji aiurea.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog