O geacă de ski, mai dificil de ales decât s-ar putea crede

Greu mai este ca să alegi una din numeroasele modele de geci de ski, deși ele reprezintă elemente principale ale echipamentelor destinate iubitorilor sportului alb.

În afară de funcția lor principală, de protecție împotriva frigului în timpul coborârilor pe pârtie, jachetele de schi sunt și un adevărat scut împotriva ramurilor unor copaci ce pot să apară inopinat în calea schiorului, a fragmentelor de gheață sau a zăpezii.

Cum alegi o geacă de ski?

Cele mai multe astfel de articole vestimentare sunt proiectate fie într-o singură piesă. Tipul de geci modulare oferă totuși mai multă versatilitate și implicit au și un preț mai mare decât acelea dintr-o singură bucată. Modelele de geci cu o singură piesă sunt mai ușoare și de obicei mai ieftine.

Dacă preferați o jachetă mai ușoară și mai confortabilă, va fi mai bine să vă stabiliți modelul tradițional dintr-o piesă unică. Dar pentru durabilitate mare și o mai bună reglare a temperaturii, modelul modular va fi alegerea ideală pentru dvs.

Când alegeți o jachetă de schi trebuie să acordați o atenție deosebită capacității sale de ventilație.

De modul în care geaca „respiră” depinde dacă veți transpira în timpul coborârii pe schiuri și dacă se va acumula (sau nu) umezeală pe corp, dacă vă va fi frig sau nu, dacă veți rămâne vesel și sănătos ori posomorât și foarte curând chiar răcit puternic.

Rezumând, o geacă de schi bună ar trebui ca să protejeze perfect persoana ce o poartă de penetrarea zăpezii prin țesătura acestui articol vestimentar, să încălzească cât mai bine corpul schiorului și să fie bine ventilată (adică să aibă proprietăți de respirabilitate).

Cele mai multe jachete ieftine, deși păstrează foarte bine căldura, din nefericire nu au o ventilație. Așadar, nu vă repeziți ca să comandați online prima geacă de schi ce arată frumos și are un preț bun, dacă nu are și un indice corespunzător de respirabilitate.

Jachetele pentru persoanele pasionate de schiat sunt împărțite în: geci pentru femei și geci pentru bărbați. Jachetele de ski pentru femei sunt, de regulă, mai elegante, dar acest lucru nu înseamnă deloc că își pierd funcționalitatea de bază pentru care au fost proiectate.

Pentru a alege corect o jachetă de schi, mai întâi trebuie să studiezi bine cam ce proprietăți vrei să aibă. Acest lucru este valabil nu numai pentru geci, ci și pentru schiuri, cizme, măști și ochelari de ski, căști de protecție și alte articole necesare unui pasionat de sportul alb hibernal.

Schiul nu este un sport ieftin, dar merită practicat

Mai mult decât bugetul general destinat echipamentului de ski, este deosebit de importantă distribuirea acestuia între diferitele elemente. Pentru un set complet coerent, se estimează de către specialiști că bugetul trebuie distribuit după cum urmează:
– 40% pentru geaca de ski;
– 30% pentru pantalonii de ski;
– 30% pentru lenjerie și straturi intermediare.

Mai puneți bani de-o parte și pentru ochelari sau mască și pentru o cască performantă, precum și pentru celelalte accesorii indispensabile unui schior actual, fie el și amator.

Există așadar mii de geci de schi care sunt oferite astăzi pe piață. Sunt oferite în diferite stiluri și modele, producătorii aducând noi și noi variante de asemenea articole vestimentare tehnice pe an ce trece. Uneori, ar putea fi dificil chiar și pentru un profesionist schior ca să facă alegerea corectă a jachetei. Totuși, dacă vă informați așa cum trebuie, o să faceți cu siguranță cea mai bună alegere.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog