Orase ciudate din lumea-ntreaga

Niciun oras ciudat nu e mai faimos ca Roswell, New Mexico. Aici se spune ca ar fi cazut o farfurie zburatoare in 1947. Localnicii s-au folosit de aceste povesti pentru a dezvolta un turism extraterestru. Sunt festivaluri cu extraterestri, la McDonald’s apar imagini cu extraterestri, se pot cumpara extraterestri in toate formele, chiar poti da mana cu micutii verzisori. Ciudat pare a fi si

Chefchaouen din Maroc, un oras unde culoarea albastru predomina peste tot. Pe pereti, pe usi, pe scari oriunde te uiti vezi albastru in fata ochilor. Picturile in albastru apartin evreilor, albastrul fiind culoare sacra pentru ei.

 

Toata lumea sub acelasi acoperis, asta e deviza orasului Whittier din Alaska. Toata populatia sta intr-o cladire de 14 etaje, o fosta unitate militara. Aici ai magazine, sectie de politie, spital, biserica. Practic intr-o cladire ai tot ce vrei ca sa traiesti fericit. Scopul cladirii mamut a fost cel de economisire a incalzirii, in oras e foarte rece, bate si vantul tot timpul anului. Cladirea poate face fata pentru ca orasul are doar 220 de locuitori.

Si daca am vazut orasul din stanca de ce sa nu trecem si prin oasul din pestera, Matmata din sudul Tunisiei. Locuintele oamenilor sunt in pesteri, desi exista de prin anii 1970 case la suprafata cu tot ce vrei. Traditia e sfanta insa si oamenii au ramas tot la pesteri…

Incheiem seria oraselor ciudate din lume cu un oras care le intrece pe toate la ciudatenie. Slab City este orasul pensionarilor si al oamenilor strazilor. Aici nu gasesti case, au remorci si hambare facute din te miri ce, nu exista apa, electricitate, adrese exacte. Nu platesti chirie, taxe, utilitati publice. Practic ai in fata ultimul oras liber din America, pentru ca nu exista practic legi sau sisteme de taxe si impozite, toata lumea cunoaste pe toata lumea si stie sa se gospodareasca sa aiba o viata normala pana la adanci batraneti.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog