Pe holurile facultatii

Ador sa invat. Sa citesc, sa scriu, sa lecturez, sa ma interesez de lucruri noi. Ador orice tine de scoala. Inca din gradinita am vrut sa fiu arhitect. Uite ca nu s-a putut, am urat chimia si asta m-a impiedicat sa dau la un profil real, sa-mi continui visul. Ma urasc pentru asta? Da! Regret si in ziua de azi? Clar da! Dar nu pot spune ca-mi pare rau. Ca orice adolescent, am tot schimbat in mintea profesii si meserii, am visat sa devin judecator, psiholog (cu toate ca nu-mi plac), politician. Si am ajuns ofiter de marina.

Straniu, nu ma vad facand o meserie din asta. Imi place marea, o iubesc, dar de la distanta. Nu vreau sa-mi pierd timpul si viata in mijlocul ei.

Revenind la subiect, ador sa invat. Nu sunt tocilara, nu ma consider, nu sunt o studenta de nota 10, nu am fost niciodata (poate doar in clasa I). Inca din liceu am descoperit cateva tipuri de oameni (colegi): cei care invata din placere, cei care invata fortati, cei care nu invata, si tocilarii.

Urasc tocilarii! Sunt acei colegi de moda veche, pe care ii auzi toata ziua facand afirmatii despre Einstein si teoria relativitatii, cei ce vorbesc despre cum a zburat Aurel Vlaicu, ce a mai inventat Victor Babes sau ce a mai descoperit Columb. Si unii va zic sincer, habar nu au de fapt cine au fost acesti oameni, ce au vrut, si au ce facut. Eu nici atat nu stiu, dar nu ma dau mare si tare ca as stii.

Pe holurile facultatii asist la mii de discutii anoste pe diferite teme. Culmea, la cateva din ele mai am cunostinte si ma amuza maxim aberatiile ce le scot unii.

Nu-mi place ca atunci cand discut despre ceva anume, sa vina un asa zis “destept” si sa ma contrazica sau sa-mi aduca argumente/contraargumente la subiectul respectiv.

Ca de exemplu, intr-o zi, discutam cu o colega despre o pereche de pantofi. Culmea, apare un tip cu o figura de mare inteligent, ochelari, tricou si camasa (tipul perfect de tocilar) si incepe sa povesteasca cum o anumita vecina a verisorului prietenei mamei bunicii cainelui a auzit despre acei pantofi.. Nu serios, stiam ca barbatii sunt si critici si creatori de moda, dar totusi.

In alta zi la curs, un coleg il intreaba pe prof: “Dom’le, care e treaba cu pilotul automat?  Tine sau nu drumul singur?” O intrebare logica si destul de buna, zic eu. Tipul tocilar pufneste in ras si spune tare “Ce-i ma? Nu stii raspunsul?”

Da! Uite dragi prieteni, nu toti stim raspunsuri. Nu toti suntem tocilari si ne dam mare si tare ca le stim pe toate.

 

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog