Prezentare Facultatea de Management Financiar – Contabil Bucuresti

Infiintata in anul 1991, Facultatea de Management Financiar-Contabil Bucuresti (MFC Bucuresti) s-a aflat la baza aparitiei Universitatii Spiru Haret. Acreditarea specializarii Management Financiar-Contabil a aparut dupa 4 ani de la infiintarea facultatii, incununand astfel eforturile cadrelor didactice si conducerii facultatii de a oferi programe de studiu de calitate, adaptate nevoilor de pe piata muncii. Totusi, in 2002, specializarea dispare, insa lasa locul alteia, Contabilitatea si Informatica de Gestiune.

Din 2013, studentii Facultatii de Management Financiar-Contabil Bucuresti s-au putut inscrie si la programe de studii de masterat precum Contabilitatea agentilor economici si a institutiilor publice, Audit financiar contabil sau Contabilitatea si gestiunea fiscala a firmei. In privinta studiilor universitare de licenta, anul universitar 2006-2007 a insemnat introducerea specializarii Management, completand astfel paleta larga de studii pe care facultatea le putea oferi.

Organizational, MFC Bucuresti cuprinde un departament de Management si Contabilitate, un Centru de cercetari stiintifice in domeniile managementului, contabilitatii si informaticii de gestiune, patru sali de curs modernizate, cu amfiteatre noi, doua la numar, a cate 200 de locuri. Pentru seminarii exista 12 sali speciale, 10 dintre aceste nou-noute, laboratoare de informatica (4) cu cele mai bune calculatoare (150) si conexiune permanenta la internet de mare viteza.

Colectivele de cercetare formate din majoritatea cadrelor didactice cu norma de baza incearca mereu sa aduca noutati in toate domeniile si specializarile facultatii, dovada stand si numarul mare de carti publicate anual – in 2011, 25 de carti raportate, in 2012, 21 de carti raportate, iar anul trecut, in 2013, 20 de carti raportate -, rodul sutelor de ore de studiu aprofundat al problemelor actuale ale economiei. Lor li de adauga cercurile stiintifice studentesti, special gandite pentru dezvoltarea intereselor si aptitudinilor studentilor catre domeniul stiinfic al contabilitatii si informaticii de gestiune.

Ori de cate ori au nevoie, toti studentii facultatii pot sa caute cartile de care au nevoie la biblioteci (17 biblioteci situate in locatii proprii) sau sa le citeasca, sa conspecteze in sala de lectura. Fondul de carte este asigurat atat de biblioteca, cat si de librariile Universitatii, volumele fiind publicate la Editura Fundatiei Romania de Maine. Pe langa periodice si cotidiene, cele peste 50 de colectii de reviste de specialitate asigura studentilor accesul la cele mai noi informatii din domeniile de studiu. Cei care prefera mediul online au la dispozitie platforma informatica de e-learning BlackBoard, unde pot citi si cauta prin sute de resurse pentru toate disciplinele din planul de invatamant.
Cand nu sunt la ore sau in sala de lectura, studentii facultatii se pot bucura de viata din camin si de servicii de cazare si masa de calitate, de consiliere si orientare in cariera. In timpul liber pot sa mearga la o baza sportiva gratuit, special gandita pentru ei, la clubul studentesc, la studiourile de teatru sau pot urmari programe de televiziune si radio.

Studentele care au intrat la oricare facultate a Universitatii Spiru Haret au acces la subventii de pana la 2250 de lei si pot urma cursuri de pregatire profesionala si asta gratie proiectului european ProFemin. Pentru masteranzi exista subventii, 420 de locuri in programele europene de pregatire, la finalul lor primindu-se o subventie de 1000 de lei.

Numarul mare de absolventi care si-au gasit un loc de munca in domeniul economic este doar un exemplu al dinamismului si importantei facultatii in formarea expertilor din domeniile Contabilitate si Management. Erijandu-se in promotoare a schimbarii organizatiilor in spiritul modern al businessului, MFC Bucuresti urmareste an de an, prin concursul de admitere pentru fiecare program din ciclul de studii de licenta – se ia in considerare 40% media de la examenul de bacalaureat si 60% nota de la verificarea cunostintelor de specialitate din cadrul examenului sustinut – formarea de specialisti excelenti care vor putea duce mai departe renumele facultatii si pe care conducerea facultatii ii va sprijini ori de cate ori va fi nevoie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog