Spaghete cu sos de parmezan si dovleac copt

Daca esti un impatimit sau o impatimita a gatitului rapid iata o reteta simpla si foarte gustoasa, mai ales daca iubiti pastele, sau dovleacul in orice forma si preparat.
Nu va ingrijorati, pentru ca este foarte simplu de gatit, asa ca nu aveti nici o scuza sa nu incercati sa o faceti. Nu trebuie sa fiti un expert in ale bucatariei sa va reuseasca acest preparat.
Iata si ingredientele de care aveti nevoie:

*Spaghete (220 gr pentru 2 portii)
*Cubulete de dovleac placintar proaspat sau congelat,
*Dovleac copt
*Spanac proaspat (300 gr)
*Parmezan (100 gr)
*Ulei de masline (3 linguri)
*Salvie (5 frunzulite) – optional
*Sare, piper

Mod de preparare
Pentru inceput, se ia o tigaie si se pune uleiul de masline impreuna cu salvia si cubuletele de dovleac.
Separat sa pune apa cu sare la fiert pentru paste.
Cu dovleacul trebuie sa fiti un pic atent, acesta se lasa la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie foarte tare, apoi adaugam in tigaie si spanacul curata in prealabil peste care se toarna si un polonic din apa in care fierb pastele.
Apoi, puteti da focul tare, adaugati spaghetele fierte, parmezanul ras si nu mai ramane decat sa amestecati bine pana se formeaza un sos.
Grija insa, daca observati ca, continutul din tigaie e prea uscat, mai puteti adauga putina apa de la paste.
Separat, intr-o cana adaugati 4 linguri de dovleac copt pe care il pisati pana se face pasta. Pasta astfel obtinuta o puneti de asemenea in tigaia cu paste si amestecati.
De preferat este sa serviti totul cat timp e cald. Va dorim pofta buna.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog