Tehnologii moderne care sunt destul de invechite

pongJocurile video. Este general acceptat faptul ca istoria jocurilor video a inceput cu Pong. Insa jocurile de acest fel ne ajutau sa ne relaxam cu mult inainte de a fi lansat Pong, in 1972. In 1958, dr. William Higinbotham lucra la Brookhaven National Laboratory, dezvoltand o simulare pentru calcularea traiectoriilor rachetelor si mingiilor saltarete din cauciuc. In timpul cercetarilor a avut un moment de inspiratie cand a realizat ca a sa creatie putea sa fie folosita si pe post de modalitate de relaxare. Noul joc a fost botezat Tennis for Two si se folosea de traiectorii ca sa ajute la lovirea unor mingi de tenis, un punct luminos, avand un net la mijlocul ecranului.

Ecranul avea doar 12.7 cm, era un osciloscop, iar controlul mingiei de tenis de realiza cu ajutorul unui joystick primitiv format dintr-o cutie si un maner rotativ. Din pacate, jocul sau nu a ajuns pe piata pentru ca guvernul nu i-a permis acest lucru, fiind mult prea similar cu cercetarile sale efectuate in laborator. Inainte de Tennis for Two a fost Tubul cu Raza Catodica folosit pe post de device de amuzament. Patentat in 1948, acest instrument era un computer cu raza catodica, niste manete speciale fiind utilizate ca sa controlezi viteza si traiectoria artileriei de raze, pe care fiecare jucator le indrepta catre un punct predeterminat de pe ecran.

In partea de sus a ecranului erau niste avioane stilizate, care simulau un razboi aviatic, fiecare avion putand fi doborat cu ajutor razelor trimise catre el. Fiecare avion atins de raze simula o explozie si se blura.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


© Studentisme.ro Blog